Wie is Kate?

Ik ben al 20 jaar advocaat en heb al heel wat rechtszaken gevoerd. Ik heb in die tijd gezien dat de wereld veranderde, maar de juridische werkelijkheid achterbleef. Nederlandse rechters zijn goed, maar het systeem van rechtspraak en advocatuur is sinds eeuwen niet wezenlijk veranderd. De procedures zijn nog hetzelfde als in de tijd dat rechtspraak alleen voor de rijken was. Het is ondoorzichtig, ingewikkeld, kost veel tijd en is duur. Zonder advocaat voelt een normaal mens zich al snel onzeker in een conflict.

Daarom heb ik als doel: betaalbare conflictoplossing voor iedereen.

De Nederlandse wet geeft ruimte voor vereenvoudiging van conflictoplossing. Als advocaat ken ik de regels goed. Ik weet precies welke regels bijna nooit gebruikt worden en welke je mag weglaten. Dat is precies wat ik heb gedaan: ik heb alle onnodige regels eruit geschud. Daardoor heb ik een traject overgehouden dat eenvoudig, efficiënt en voordelig is. Zo eenvoudig dat het voor iedereen te volgen is.

Conflictoplossing moet in de eerste plaats praktisch en begrijpelijk zijn. De deelnemers moeten zelf controle hebben over het systeem. Dat kan alleen als de regels kort en duidelijk zijn.

Ten tweede moet conflictoplossing snel werken. Een conflict kost geld, tijd en frustratie. Dat moet geen uur te lang duren.

De prijzen van Kate

De conflictoplosser moet boven alles goed zijn. Een goede conflictoplosser is slim, heeft een praktische inslag en is vooral ervaren. Iemand die veel conflicten heeft gezien, doorziet snel waar het in de kern over gaat. Goede, ervaren deskundigen zijn nooit goedkoop. Daarom richt ik de trajecten zo in dat ik optimaal van hun tijd gebruik maak. Zo zijn mijn deskundigen niet goedkoop, maar voor iedereen betaalbaar.

Kate geeft u de tools om het op te lossen.

Bij de meest conflicten is het goed mogelijk om in korte tijd een goede juridische inschatting te geven over hoe het zit. Bij Kate zijn ervaren juridisch deskundigen aangesloten, zoals advocaten, voormalig rechters en andere juridische experts. Zij hebben allemaal een praktische inslag en begrijpen dat u zoekt naar een snelle en goede oplossing. En dat u niet zit te wachten op eindeloos papierwerk met uiteenzettingen over jurisprudentie van de Hoge Raad. U wilt gewoon weten waar u staat en wat u moet doen. Kate maakt gebruik van moderne communicatiemiddelen. Zo krijgt u binnen korte tijd en voor een voordelige prijs een goede inschatting van uw positie en goede handvatten om het op te lossen. Daar heeft u geen rechter of advocaat bij nodig.

Met Kate’s advies kunt u bepalen wat uw verdere stappen zijn.

Een zakelijk meningsverschil hoeft niet uit de hand te lopen en te eindigen in de rechtbank. Het helpt vaak als een onafhankelijke deskundige in een vroeg stadium vertelt wat hij of zij van de kwestie vindt. Dat trekt de hakken uit het zand en geeft een leidraad om het conflict samen op te lossen voordat er dure advocaten, rechters of arbiters aan te pas hoeven te komen. Dat is goed voor de relatie, het budget en de nachtrust.

Menu