Voorlopig oordeel

€ 350 p.p. excl. BTW

Heeft u een conflict met een andere onderneming of ondernemer? Dan is de kans groot dat beide partijen zich steeds verder ingraven in hun eigen standpunt. Het wordt dan steeds moeilijker om er samen uit te komen.

Als u beiden geen zin heeft in een lange en dure rechtszaak, maar wel van een onafhankelijke deskundige wilt weten wie er gelijkt heeft, dan kiest u voor een voorlopig oordeel van Kate. In een gezamenlijk gesprek met de tegenpartij geeft Kate een voorspelling van wat een rechter of een arbiter zal oordelen. Dat weet u beiden wat u te wachten staat.

Omdat Kate een rechtszaak juist wil voorkomen, geeft zij u ook een voorstel voor een redelijke schikking. Dan weet u beiden genoeg om het conflict op een redelijke manier op te lossen.

Stap 1: datum prikken

Stap 2: Toegang beveiligde online omgeving

Kate geeft beide partijen toegang tot een beveiligde omgeving van Kate, waarin u documenten of ander materiaal kunt uploaden ter voorbereiding van het videogesprek. Bijvoorbeeld een overeenkomst, e-mails of andere berichten.

Stap 3: Videobellen met onafhankelijke deskundige

Het videogesprek gaat eenvoudig via ons systeem met uw smartphone, tablet of andere computer via een veilig videobelsysteem. Als u liever fysiek in een vergaderruimte met elkaar spreekt, dan kan dat natuurlijk ook tegen bijbetaling van €100 excl. BTW p.p.

U en uw tegenpartij vertellen beiden uw eigen kant van het verhaal. De onafhankelijke juridisch deskundige zal vragen stellen om de juridische posities van beide partijen helder te krijgen. De deskundige geeft u vervolgens een inschatting van het oordeel van een rechter of een arbiter, in het geval u een rechtszaak zou volgen. De deskundige geeft u bovendien zijn oordeel over wat hij of zij in de gegeven situatie een redelijke schikking zou vinden.

U kunt alle zakelijke geschillen aan Kate voorleggen. Denk bijvoorbeeld aan problemen over:

Inkoop
Verkoop
Arbeidsconflicten
Contractbreuk
Schending van afspraken
Beëindiging van een contract
Schade
Aansprakelijkheid
Problemen tussen bestuurders of vennoten
Problemen over samenwerking
Intellectuele eigendom
ICT
Media
Evenementen

Menu