Kate’s Covid-conflict oplossing

Vraag het Kate’s Covid-conflict Oplossing

Op conflicten zit niemand te wachten. Zeker nu, probeer je als ondernemer positief te blijven in een ingewikkelde en zorgelijke situatie. Maar juist door deze situatie zijn veel afspraken niet nagekomen. Veelal door goede relaties. Als advocaat merk ik dat juist in deze situatie de vraag wie er moet opdraaien voor de schade erg lastig is.

Het gaat namelijk niet alleen om de vraag wie uiteindelijk aansprakelijk is. Het gaat er ook om, dat deze crisis voorbij gaat. En dan willen we graag de draad weer oppakken. Liefst met dezelfde afnemers en dezelfde leveranciers. Wat is redelijk? Wat is redelijk in een tijd dat iedereen het water voelt stijgen? 

Eerst kijken we naar de juridische situatie. Een pandemie stond waarschijnlijk niet in het contract? Juristen adviseren vervolgens: “volgens de wet is het mogelijk overmacht”. OK bedankt.

Overmacht is pas overmacht als je de prestatie niet kunt leveren. Maar je kunt het geannuleerde evenement best betalen; je wil het alleen niet. Want het gaat niet door. Dus zo simpel is het niet. 

Dan kijken we naar de toekomst en volgen we onze eigen redelijkheid. Vragen als, wat wil ik over twee, drie maanden met deze relatie? Is het redelijk om iemand te betalen voor een deel van het werk dat hij voor mij heeft gedaan, maar nu nutteloos is geworden voor mij? Moet ik een aanbetaling terugbetalen voor iets dat ik heb geannuleerd vanwege de overheidsmaatregelen? Moet iemand mijn reservering annuleren of mag hij hem uitstellen?

Meestal kom je er samen wel uit. Als de gesprekken vastlopen, dan is er een eenvoudige en snelle manier om tot een oplossing te komen: Vraag het Kate. Kate is een advocaat die zich specialiseert in snelle en betaalbare conflictoplossing voor ondernemers. Digitaal.

Kate heeft een tijdelijke conflictoplossing ingesteld, die zich speciaal richt op deze crisissituatie. Kate geeft in één gezamenlijk videogesprek met jouw tegenpartij: haar oordeel over wat juridisch geldt, maar ook wat een redelijke oplossing zou zijn in jullie specifieke situatie. Daarbij kijkt zij naar de juridische achtergrond, maar vooral ook naar de werkelijkheid van dit moment. Zoals de verplichtingen van partijen, de uitzonderlijke situatie van deze crisis, de aard van jullie zakelijke relatie en wat partijen nu en in de toekomst willen.

Daarmee kan je het oplossen. 

Waarom Kate? Een onafhankelijke deskundige blik trekt de hakken uit het zand. Iemand die veel conflicten heeft gezien, ziet vaak snel waar het knelt. Iemand met ervaring kan een oplossing bedenken die in de specifieke omstandigheden van het geval redelijk is. Daardoor kunnen beide partijen met opgeheven hoofd verder. Nu en na Corona.

Benieuwd wie Kate is en wat zij voor jou kan betekenen? Ga naar www.vraaghetkate.nl/covid-conflict/

Er is altijd een oplossing! Zo niet, vraag het

Menu